minusta

Auton huoltoon ja ylläpitoon keskittyvä blogi

Millainen rooli autoilulla on sinun elämässäsi? Oletko kenties innokas autolla suhaaja vai satunnainen sunnuntaiköröttelijä? Useimmille meistä auto on väline, jolla liikumme esimerkiksi kotoa työpaikalle tai hoidamme kauppareissut. Auto voi kuitenkin olla myös rakas harrastus ja sen laittaminen tuoda osalle meistä suurtakin iloa. Kuuluit sitten mihin tahansa ryhmään, olet varmaankin joskus joutunut huoltamaan autoa tai ehkä jotakin muuta menopeliä. Blogini on perustettu kertomaan juurikin auton huoltoon, ylläpitoon ja tuunaukseen liittyvistä seikoista. Koen, että auto on monimutkaisuudessaan kiehtova kapistus, josta voin oppia aina lisää. Myös teknologian kehityksen myötä autoteollisuus elää mahdollista murrosvaihetta kun yhä useampi vaihtaa vaikkapa sähköautoon. Pyrin siis ottamaan tämänkin seikan huomioon kirjoituksissani.

Haku

Kategoriat

arkisto

Viimeisimmät julkaisut

tag

Auton huoltoon ja ylläpitoon keskittyvä blogi

24/7 Tiepalvelu auttaa kellon ympäri

by Elizabeth Harper

Moottorikulkuneuvot ovat alttiita erilaisille yllättäville vioille. Mitä isommalla tiellä ajetaan, sitä isomman hämminkitilanteen rikkoontunut kulkuneuvo voi aiheuttaa ympäröivälle liikenteelle. Viallinen kulkuneuvo on tärkeää saada ajettua niin lähelle tien reunaa kuin mahdollista, jotta se aiheuttaisi mahdollisimman vähän häiriötä muulle liikenteelle. Toki moottoriajoneuvo voi rikkoontua kotipihassakin. Tällöin se ei aiheuta vaaratilannetta liikenteelle, mutta on tietysti saatava korjatuksi, ihan samoin kuin liikenteessä rikkoontunut kulkuneuvo. Näihin tilanteisiin tarjoaa apua 24/7 Tiepalvelu.

Tilanteen arviointi on tärkeää                                         

Kun auto yllättäen rikkoontuu, on kuljettajan pidettävä pää kylmänä. Ensin hän koettaa saada kulkuneuvon jollakin konstilla tien laitaan, mikäli se suinkin on mahdollista. Tämän jälkeen hänen tulee viedä varoituskolmio näkyvälle paikalle noin sadan metrin päähän suorassa linjassa auton takaosasta. Tämä auttaa muita autoilijoita näkemään pysähdyksissä olevan auton. Seuraava askel on tehdä pika-arvio, mitä autolle on mahdollisesti tapahtunut, mikä on vian takana. Jos kyse on polttoaineen loppumisesta tai renkaan puhkeamisesta, 24/7 Tiepalvelu on oikea paikka soittaa apua. Mikäli kyseessä on jokin selvästi paljon isompi vika, voi kuljettaja arvioida, että paikalle on viisasta hälyttää hinauspalvelu. Jos kuljettaja on epätietoinen vian laadusta, on parasta soittaa tiepalveluun, jossa puhelinvirkailija osaa esittää oikeanlaisia kysymyksiä vian selvittämistä varten. Tiepalvelu arvioi, millainen apu on tarpeen. Joskus 24/7 Tiepalvelu voi saapua paikalle myös siten, että mukana ovat sekä korjausvälineet että hinausauto. Tällöin korjaaminen on prioriteetti, ja mikäli se ei onnistu, voidaan auto saman tien hinata haluttuun kohteeseen.

Omatoiminen hinaus harvoin vaihtoehto

Omatoimista hinausta voidaan ajatella, jos paikalle saadaan toinen auto, jolla on valmius hinata ja jos vioittunut auto on hinauskelpoinen. Nykyään omatoiminen hinaus onnistuu harvemmin ja harvemmin. Tähän on syynä se, ettei automaattivaihteisia eikä sähköautoja saa hinata perinteisin menetelmin tietä pitkin rullaten. Mikäli vioittunut auto on hankalasti ajoradalla, on luonnollisesti parempi saada se vedettyä tien laitaan. Tällainen tilanne voi rohkaista muutaman metrin hinaukseen. On kuitenkin tärkeää muistaa, että auto saattaa vioittua jopa entisestään vääränlaisesta hinauksesta. Siksi ammattitaitoinen ja nopea tie- tai hinauspalvelu on aina paras ratkaisu.

On hyvä tietää, että Suomessa on olemassa myös SOS Hinaus -verkosto käsittäen yli viisikymmentä yritystä maan laajuisesti. Lisäksi on hyvä tietää, että tiepalvelu ja hinauspalvelu kuuluvat vakuutuksen piiriin. Se, että vakuutukset ovat kunnossa, katsastukset on ajallaan suoritettu ja vuosihuoltokin on tehty, ovat parhaat lääkkeet pitämään kulkuneuvon kunnossa.

jaa