minusta

Auton huoltoon ja ylläpitoon keskittyvä blogi

Millainen rooli autoilulla on sinun elämässäsi? Oletko kenties innokas autolla suhaaja vai satunnainen sunnuntaiköröttelijä? Useimmille meistä auto on väline, jolla liikumme esimerkiksi kotoa työpaikalle tai hoidamme kauppareissut. Auto voi kuitenkin olla myös rakas harrastus ja sen laittaminen tuoda osalle meistä suurtakin iloa. Kuuluit sitten mihin tahansa ryhmään, olet varmaankin joskus joutunut huoltamaan autoa tai ehkä jotakin muuta menopeliä. Blogini on perustettu kertomaan juurikin auton huoltoon, ylläpitoon ja tuunaukseen liittyvistä seikoista. Koen, että auto on monimutkaisuudessaan kiehtova kapistus, josta voin oppia aina lisää. Myös teknologian kehityksen myötä autoteollisuus elää mahdollista murrosvaihetta kun yhä useampi vaihtaa vaikkapa sähköautoon. Pyrin siis ottamaan tämänkin seikan huomioon kirjoituksissani.

Haku

Kategoriat

arkisto

Viimeisimmät julkaisut

tag

Auton huoltoon ja ylläpitoon keskittyvä blogi

Määräaikaishuolto nopeasti - mitä tehdään määräaikaishuollossa?

by Elizabeth Harper

Määräaikaishuollolla tarkoitetaan yleensä säännöllistä, ajokilometreihin perustuvaa tai aikaperusteista huoltoa, jonka määrittelee autonvalmista huolto-ohjelmassa. Mitä määräaikaishuolto sisältää ja miten se eroaa esimerkiksi kausihuollosta tai vuosihuollosta? Tällä kertaa blogissa on aiheena auton huollot, joka on relevantti aihe kaikille auton omistajille. On tärkeää, että autoa huolletaan valmistajan ohjeiden mukaisesti. Jos haluat lukea aiheesta lisää, tervetuloa blogin ja tämänkertaisen kirjoituksen pariin, jossa paneudumme aiheeseen perusteellisemmin.

Auton huolto-ohjelman noudattaminen on tärkeää

Auton huolto-ohjelmaa kannattaa aina noudattaa, koska se vaikuttaa auton kuntoon ja ehkäisee paremmin kalliiden remonttien tarpeen. Huolto-ohjelman laiminlyöminen voi myös vaikuttaa auton takuun raukeamiseen ja sen jälleenmyyntiarvon laskemiseen. Auton huoltamisessa kannattaa turvautua oman auton huoltokirjassa mainittuihin huoltoihin ja niille määritettyihin ajankohtiin sekä myös muistaa itse pitää autostaan huolta huoltojen välillä. Määräaikaishuolto nopeasti ja tehokkaasti tehdään yleensä oman auton merkin mukaisessa merkkihuollossa.

Mitä autosta voi huoltaa ja tarkistaa itse

Jokaisen autonomistajan säännöllisiin toimenpiteisiin kuuluvat auton pesu ja tankkaaminen. Renkaiden kunto ja paineet kannattaa myös tarkistaa säännöllisesti. On tärkeää, että renkaissa on riittävä urasyvyys, joka on kesärenkaissa vähintään 1,6 mm ja talvirenkaissa vähintään 3 mm. Renkaiden ilmanpaineet kannattaa myös tarkistaa säännöllisesti, vähintään kerran kuukaudessa ja aina silloin, kun autossa on enemmän kuormaa. Myös ilman kylmetessä kannattaa tarkistaa, että rengaspaineet ovat riittävät. Auton nesteet täytyy myös tarkistaa itse. On tärkeää, että autossa on riittävästi moottoriöljyä, jäähdytysnestettä ja tuulilasinpesunestettä. Öljyn taso on hyvä tarkistaa vähintään kerran kuukaudessa ja samalla voi myös tarkistaa ja lisätä muut nesteet tarpeen mukaan.

Määräaikaishuollon ja vuosihuollon tekee ammattilainen

Määräaikaishuolto tehdään yleensä ajokilometrien mukaan. Yleensä auto tulee viedä määräaikaishuoltoon 20 000 tai 30 000 ajokilometrin välein. Se, mitä määräaikaishuollossa tehdään, määräytyy ajokilometrien mukaan. Vuosihuolto taas on aikasidonnainen huolto, joka tehdään joka vuosi, riippumatta ajokilometreistä. Vuosihuollossa vaihdetaan yleensä moottoriöljyt ja öljynsuodatin sekä tarkistetaan kaikki kohteet, jotka autonvalmistaja on määritellyt tarkistettavaksi. Määräaikaishuolto bemarille kannattaa tehdä huoltoliikkeessä, joka on erikoistunut bemareiden huoltoon. Yleensä huoltopalvelut ovat erikoistuneet tiettyihin merkkeihin, joita ne huoltavat ja isoilta ketjuilta saattaa saada huoltoa monille eri merkeille. Yleensä määräaikaishuolto kannattaa varata ajoissa, koska silloin määräaikaishuolto nopeasti onnistuu varmimmin. Automax tarjoaa määräaikaishuollot autoille Tuusulassa. 

jaa