minusta

Auton huoltoon ja ylläpitoon keskittyvä blogi

Millainen rooli autoilulla on sinun elämässäsi? Oletko kenties innokas autolla suhaaja vai satunnainen sunnuntaiköröttelijä? Useimmille meistä auto on väline, jolla liikumme esimerkiksi kotoa työpaikalle tai hoidamme kauppareissut. Auto voi kuitenkin olla myös rakas harrastus ja sen laittaminen tuoda osalle meistä suurtakin iloa. Kuuluit sitten mihin tahansa ryhmään, olet varmaankin joskus joutunut huoltamaan autoa tai ehkä jotakin muuta menopeliä. Blogini on perustettu kertomaan juurikin auton huoltoon, ylläpitoon ja tuunaukseen liittyvistä seikoista. Koen, että auto on monimutkaisuudessaan kiehtova kapistus, josta voin oppia aina lisää. Myös teknologian kehityksen myötä autoteollisuus elää mahdollista murrosvaihetta kun yhä useampi vaihtaa vaikkapa sähköautoon. Pyrin siis ottamaan tämänkin seikan huomioon kirjoituksissani.

Haku

Kategoriat

arkisto

Viimeisimmät julkaisut

tag

Auton huoltoon ja ylläpitoon keskittyvä blogi

Tuulilasin vaihto ja korjaus kannattaa teettää ammattilaisella

by Elizabeth Harper

Mietityttääkö sinua, milloin tuulilasi täytyy vaihtaa ja milloin riittää sen korjaaminen? Yleensä pienet vauriot, niiden paikasta riippuen, voidaan yleensä korjata. Suurempien vaurioiden tai tuulilasiin muodostuneiden halkeamien ollessa kyseessä, täytyy tuulilasi yleensä vaihtaa. Tämänkertaisessa kirjoituksessa aiheena on tuulilasin vaihto ja korjaus, joten jos aihe on sinulle tällä hetkellä ajankohtainen, toivottavasti löydät aiheesta hyödyllisiä vinkkejä ja neuvoja!

Tuulilasin korjaaminen voi joissain tapauksissa olla vaihtoehto sen vaihtamisen sijaan

Kiveniskemiä tulee tuulilaseihin valitettavan usein. Kiveniskemäksi kutsutaan vaurioita, joka aiheutuu, kun tuulilasiin iskeytyy kivi, joka aiheuttaa vaurion tai halkeaman. Kiveniskemiä syntyy varsinkin keväisin, kun hiekoitukseen käytetty hiekka ja kivet lentävät tuulilasiin edellä ajavan auton renkaiden nostattamana, lumen ja jään sulaessa tieltä. Edellä ajavaan autoon kannattaa pitää riittävä ajoväli, jolloin sen renkaiden nostattamat kivet tai renkaista irtoavat nastat eivät osu niin helposti tuulilasiin. Myös hiekkatiellä ajaessa, saattaa kiviä lentää tuulilasiin, mutta pienimmät, alle kahden euron kolikon kokoiset, kiveniskemät voidaan yleensä onneksi korjata. Toisinaan myös tuulilasin halkeamat saattaa olla mahdollista pysäyttää, jos ne ovat alle 15 senttimetrin pituisia.

Kiveniskemä kannattaa korjata nopeasti

Kiveniskemä kannattaa korjata mahdollisimman nopeasti ja itse voi käyttää siihen teippiä, jolla teippaa kiveniskemän. Teipin avulla saattaa myös olla mahdollista estää lasin halkeaminen, joka alkaa yleensä kiveniskemästä. Kannattaa varata aika korjaamolle mahdollisimman pian, jotta kiveniskemä voidaan myös korjata ammattilaisen toimesta. Pienemmän vaurion ollessa kyseessä, tuulilasi yleensä korjataan korjaamolla. Kiveniskemä voidaan yleensä korjata odottaessa ja se vie noin 20 - 30 minuuttia. Korjaamolla vauriokohta puhdistetaan huolellisesti, lasiin porataan pieni reikä, joka pysäyttää vaurion etenemisen. Tämän jälkeen vauriokohta lämmitetään ja kaikki lika poistetaan alipaineen avulla. Kun korjattava kohta on puhdistettu huolellisesti, laitetaan siihen hartsia, joka kuivataan ultraviolettivalolla. Lopuksi poistetaan ylimääräinen hartsi. Jos kiveniskemä on päässyt laajenemaan liian suureksi, sitä ei voi enää yleensä korjata ja tuulilasi täytyy vaihtaa.

Tuulilasin vaihto tehdään silloin, kun siinä olevaa vauriota ei voida enää korjata

Jos tuulilasissa on iso vaurio, halkeama tai särö, jota ei voi enää korjata, täytyy tuulilasi silloin vaihtaa. Tuulilasin vaihto kestää yleensä noin yhden päivän, johtuen siitä, että korjaukseen käytettävän liiman täytyy kuivua kunnolla. Autoon kannattaakin lähes poikkeuksetta ottaa lasivakuutus, jolloin tuulilasin vaihdosta täytyy maksaa vain omavastuuosuus. KT Kolarikorjaus Oy korjaa ja vaihtaa rikkoutuneen tuulilasin.

jaa