minusta

Auton huoltoon ja ylläpitoon keskittyvä blogi

Millainen rooli autoilulla on sinun elämässäsi? Oletko kenties innokas autolla suhaaja vai satunnainen sunnuntaiköröttelijä? Useimmille meistä auto on väline, jolla liikumme esimerkiksi kotoa työpaikalle tai hoidamme kauppareissut. Auto voi kuitenkin olla myös rakas harrastus ja sen laittaminen tuoda osalle meistä suurtakin iloa. Kuuluit sitten mihin tahansa ryhmään, olet varmaankin joskus joutunut huoltamaan autoa tai ehkä jotakin muuta menopeliä. Blogini on perustettu kertomaan juurikin auton huoltoon, ylläpitoon ja tuunaukseen liittyvistä seikoista. Koen, että auto on monimutkaisuudessaan kiehtova kapistus, josta voin oppia aina lisää. Myös teknologian kehityksen myötä autoteollisuus elää mahdollista murrosvaihetta kun yhä useampi vaihtaa vaikkapa sähköautoon. Pyrin siis ottamaan tämänkin seikan huomioon kirjoituksissani.

Haku

Kategoriat

arkisto

Viimeisimmät julkaisut

tag

Auton huoltoon ja ylläpitoon keskittyvä blogi

Raskaskaluston hinaus ja työkoneen hinaus vaativat vankkaa ammattitaitoa

by Elizabeth Harper

Raskaskaluston hinaus vaatii sekä ammattitaitoa että oikeanlaista kalustoa, että se on ylipäätään mahdollista. Nykyään henkilöautojenkaan hinaamista itse ei enää suositella itse tehtäväksi, koska usein se saattaa aiheuttaa autolle lisävaurioita ja siten voi myös vaarantaa muuta liikennettä tarpeettomasti. Tervetuloa blogin pariin, tällä kertaa aiheenamme on hinaus, raskaskaluston hinaus ja työkoneen hinaus. Toivottavasti löydät blogista tietoa tästä mielenkiintoisesta alasta.

Hinaamalla voidaan siirtää lähes mikä tahansa pyörillä kulkeva kulkuväline

Raskaskaluston hinaus tehdään aina siihen erityisesti suunnitellulla kalustolla. Hinaamalla voidaan siirtää lähes mitä tahansa pyörillä kulkevaa lentokoneista työkoneisiin. Toisinaan raskasta kalustoa, kuten kuorma-autoja ja linja autoja joudutaan hinaamaan sen vuoksi, että niihin on tullut jotain vikaa kesken matkan, tai ne ovat suistuneet tieltä pois, eikä niitä saada omin neuvoin takaisin tielle. Osaa raskaskalustosta taas siirretään työmaalta toiselle hinaamalla, koska esimerkiksi kaikissa kaivinkoneissa ei ole pyöriä, vaan telaketjut, joten niillä ei voi ajaa pitkiä matkoja liikenteen seassa.

Raskaskaluston hinaus vaatii erikoisosaamista

Sopivan kaluston, jossa on riittävästi kapasiteettia, lisäksi raskaan kaluston hinaukseen tarvitaan myös erikoisosaamista. Kaikkien autojen hinaamisessa vaaditaan ammattitaitoa, että ne saadaan hinattua oikein, aiheuttamatta lisävaurioita autolle. Raskasta kalustoa hinattaessa on tärkeää, että hinausautonkuljettajalla on pitkä kokemus hinausautoista ja ajoneuvotekniikasta. Myös raskaskaan kaluston mahdolliset tekniset viat pyritään korjaamaan jo tien päällä, että matka pääsisi mahdollisuuksien mukaan jatkumaan.
Teknisten taitojen lisäksi hinausautonkuljettajalta vaaditaan myös hyvää arviointikykyä tilanteen ja ympäristön osalta. Ahtaassa tai vilkkaasti liikennöidyssä paikassa työskennellessä täytyy pystyä arvioimaan käytettävät välineet ja tekniikat ja pystyä ottamaan huomioon myös muut tienkäyttäjät. Raskasta kalustoa ja erilaisia työkoneita kuljetetaan työmailta toisille usein hinausautonlavalla. Auton tai työkoneiden hinaamisen hinta riippuu aina viikonpäivästä, vuorokauden ajasta sekä tilanteesta ja siinä tarvittavista toimenpiteistä. Jos autossa on kaskovakuutus, korvaa se yleensä hinaamisen täysmääräisesti, jolloin maksettavaa ei jää asiakkaalle lainkaan ja hinauspalvelu voi lähettää laskun suoraan vakuutusyhtiöön. Jos autossa ei ole kaskovakuutusta, joutuu laskun maksamaan itse, mutta sen voi tarpeen mukaan myös maksaa osissa. Raskaskalusto taas on useimmiten yrityksen omistuksessa ja sen hinauksesta yritys maksaa ALV-osuuden, jonka voi vähentää ALV-tilityksen yhteydessä. Esimerkikisi Hinaus- ja kuljetuspalvelu Rantanen Oy, Muurame on erikoistunut raskaskaluston hinaukseen.

jaa