minusta

Auton huoltoon ja ylläpitoon keskittyvä blogi

Millainen rooli autoilulla on sinun elämässäsi? Oletko kenties innokas autolla suhaaja vai satunnainen sunnuntaiköröttelijä? Useimmille meistä auto on väline, jolla liikumme esimerkiksi kotoa työpaikalle tai hoidamme kauppareissut. Auto voi kuitenkin olla myös rakas harrastus ja sen laittaminen tuoda osalle meistä suurtakin iloa. Kuuluit sitten mihin tahansa ryhmään, olet varmaankin joskus joutunut huoltamaan autoa tai ehkä jotakin muuta menopeliä. Blogini on perustettu kertomaan juurikin auton huoltoon, ylläpitoon ja tuunaukseen liittyvistä seikoista. Koen, että auto on monimutkaisuudessaan kiehtova kapistus, josta voin oppia aina lisää. Myös teknologian kehityksen myötä autoteollisuus elää mahdollista murrosvaihetta kun yhä useampi vaihtaa vaikkapa sähköautoon. Pyrin siis ottamaan tämänkin seikan huomioon kirjoituksissani.

Haku

Kategoriat

arkisto

Viimeisimmät julkaisut

tag

Auton huoltoon ja ylläpitoon keskittyvä blogi

Hinauspalvelu auttaa hädän hetkellä

by Elizabeth Harper

Jos olet koskaan ajanut autoa tai edes ollut sellaisen kyydissä, tiedät varmasti, että matkan varrella voi sattua jos jonkinlaista kommellusta. Autot ovat herkkiä laitteita, jotka kunnolla huollettuina ja asianmukaisesti käytettyinä kyllä kestävät tuhansiakin ajokilometrejä. Mutta silloin tällöin saattaa yllättävä vika osua omalle kohdalle. Joskus taas on epähuomiossa jäänyt tankki täyttämättä tai renkaiden kunto tarkistamatta. Olenpa kuullut sellaisestakin, että joku on joskus lukinnut itsensä auton ulkopuolelle. Myöskään kolareilta ei aina voi välttyä, vaikka itse ajaisi hyvinkin varovaisesti. Tässä artikkelissa kerron miten esimerkiksi hinauspalvelu voi näissä tilanteissa auttaa. Varautumalla etukäteen, ei pieni mutka matkassa muodostu liian hankalaksi.

Ota varoitusmerkit todesta

Auton ilmoittaessa jostakin viasta, yleensä erilaisin varoitusvaloin, tulee auto ehdottomasti ohjata turvalliseen pysähtymispaikkaan. Turvallisessa paikassa voit tarkistaa auton kunnon ja merkkivalon syttymisen syyn. Jos et osaa itse ratkaista ongelmaa, voit soittaa tiepalveluun, joka rientää avuksesi nopeasti. Tiepalvelun erikoisalaa on toimia niin sanottuna liikkuvana korjaamona, jolloin saatat hyvinkin päästä takaisin tien päälle tekemättä ylimääräistä lenkkiä mekaanikon luokse. Toki suuremmat ongelmat vaativat auton viemistä korjaamolle.

Apua ovien avaamiseen

Tiepalvelusta saat apua myös silloin, jos olet onnistunut lukitsemaan itsesi autosi ulkopuolelle. Näin voi käydä esimerkiksi avainten jäädessä autoon sisälle ja ovien lukittuessa automaattisesti. Olen kuullut sellaisestakin tilanteesta, jossa auton avaimet tippuivat taukopaikalla viemäriin. Ammattilaiset saavat ovet auki autoa vahingoittamatta.

Joskus hinaus on tarpeellista

Joskus autoon tulee niin paha vika, ettei pieni korjaaminen auta vaan se on hinattava korjaamolle. Näissä tilanteissa auttaa useimmiten myös tiepalvelua tarjoava hinauspalvelu, kuten vaikkapa Hinaus- ja kuljetuspalvelu Rantanen Oy Kuopiossa. Onkin suositeltavaa tallentaa tällaisen palveluntarjoajan numero puhelimeen valmiiksi, jotta se löytyy tukalassa tilanteessa helposti. Useat hinausta tarjoavat yritykset toimivat vuoden ja vuorokauden ympäri, jolloin apu ei ole koskaan kaukana.

Hinausauton kutsuminen paikalle voi olla tarpeen myös auton ajautuessa ojaan. Pienestäkään ojasta ei autoa kovin helposti omin neuvoin pois saa, mutta onneksi hinausautot jaksavat vetää sieltä pois suuremmankin ajoneuvon. Kolaritilanteet ovatkin sitten aivan oma lukunsa. Niissä tärkeitä on ensin varmistua tilanteessa olevien henkilöiden terveydestä ja turvallisuudesta, ja vasta sitten huolehtia ajoneuvojen hinaamisesta.

jaa